over mij


Mijn naam is Femke Majoor, ik ben geboren en getogen in Schiedam. In 2000 heb ik kennisgemaakt met het vak goudsmeden door een wekelijkse cursus te volgen. Dit beviel mij zo goed, dat ik in 2002 besloot om mijn baan op te zeggen en fulltime terug te gaan naar de schoolbanken.

 

In Schoonhoven ben ik begonnen met de versnelde opleiding Goudsmid Ondernemer, welke ik heb aangevuld met een extra jaar Zilversmeden. Na een stageperiode van anderhalf jaar bij 2 goudsmeden in Rotterdam en een zilversmid in Schoonhoven, ben ik in maart 2007 voor beide opleidingen afgestudeerd. Tevens heb ik in januari 2006 het Europese diploma voor Edelsteenkunde (F.E.E.G.) behaald.

 

Op 1 juli 2007 werd Atelier Femm een feit! Na een aantal jaren vanuit huis gewerkt te hebben, heb ik in april 2010 een prachtig onderkomen gevonden op de entresol van Kunstwinkel 't Walvis, waar ik 3 jaar met veel plezier gewerkt heb. Na wederom een aantal jaren thuis werken, heb ik eind 2017 een mooie ruimte gevonden op de Hoogstraat 84 in Schiedam.